Street Parade 2002,
Zürich - CH

11. Street Parade u Zürich-u ove godine je licio malo na "Kabanica Parade" - kisa je lila non-stop ali je zato raspolozenje bilo fenomenalno! Moto je ove godine je bio tako jednostavan, a znacajan: "PEACE!" Apel svim mocnim politicarima, vladarima ovog svjeta da prestanu sa ratovanjem i stopiraju konflikte.

Mada se pojavilo znacajno manje "ravera" nego u godinama prije, ipak je 650.000 "party people" u prelepom Zürich-u, na deonici duzine 2,8 kilometara proslavilo godisnji "Street Parade".
Uprkos kisi, raveri su se neumorno zabavljali na svakom od 29 kamiona, na kojima nije vise bilo ni malo slobodnog prostora. Pokrivena mjesta na njima bila su veoma trazena.
Pored kamiona, bilo je dosta drugih atrakcija i raznovrsnih zurki koje su privlacile ljude. Tako je jedan od vecih dogadaja u toku parade bio "Street Groove", koji je organizovao X-Style-Kolektiv u samom centru grada.

Nesh Martin, glavni organizator zurke sa partnerima DJ Pimp-om i DJ Bizarre-om, je sastavio famozan line-up. Na "Street Groove" je nastupilo 15-ak nacionalnih (svajcarskih) i internacionalnih DJ-a koje je Nesh pozvao.

Zahvaljujuci raznim kontaktima u DJ-biznisu X-Style-Kolektiv je uspeo da pruzi publici fenomenalan "pool" Techno, Trance i House artista, tako da se za svaki ukus nasao poneki DJ. Pored poznatih svicarskih umjetnika kao sto su Djane S.Sunshine (Global Records), Daniele Cassani (Zoo Club), Lorenzo (Kaufleuten), Erkanito 79 (Living Room), Paride (Privilege), ucestvovali su i umjetnici iz inostranstva: José Orellana (Umm Records, Italy), DJana (Tone Zone Family, Germany) i cak DJ Mladja M. iz cuvenog cluba "Garage" u Srbiji. A pored svega toga, atraktivne plesacice organizacije "Vanity dancers" su zapalile publiku za tren!

Pitali smo organizatora Nesh Martina kako je zadovoljan:

Nesh:

"Ocekivali smo lepse vreme, ali je i ovako sve dobro proteklo. Prema informacijama iz media bilo je oko 650.000 ravera, sto je po meni izuzetno dobar uspeh, premda je kisa padala u toku i par dana pre Street Parade. Sledece godine se nadam o lepsem vremenu i vecoj posecenosti..."


Zahvaljujuci raznovrsnosti line up-a DJ-i "Street Groove"-a su uspjeli da sa Techno kao i House zvukom oduseve masu i doprinjeli tome da raveri zaborave kisu i neumorno plesu pred binom sve do kraja zurke koja se zavrsila u ponoc.
Kome sve to nije bilo dovoljno, mogao je sirom Zürich-a da bira medu raznim zurkama koje su se odrzavale te veceri. Medu najvecima je bez daljneg tradicionalni "Energy" Rave, gdje uvek dolaze desetine hiljada ljudi da se zabavljaju uz najcuvenije internacionalne DJ-e.

Sve u svemu moze se reci, da je "Street Parade" bio nesto manje posecen nego prethodnih godina, ali je ova godina bila jedinstvena sto se tice raspolozenja i "kvaliteta" publike. Ove godina je publika koja je dosla u inat kisi, zaista publika koja stvarno voli i uziva u "club sound"-u. A ko je ove godine imao kabanice na prodaju, mogao je pored svega da zaradi koji dinar!:

Tako smo vrlo zadovoljni stigli kuci i vec se nadamo sledecem Street Paradu!

Report by Snezana Tadic
Tone Zone Family
12.08.2002, Hamburg, Germany

page 1 of 3 Next

01 02 03 04 05
01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg
06 07 08 09 10
06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg
11 12 13 14 15
11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg
16 17 18 19 20
16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg
21 22 23 24 25
21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg 25.jpg


Thanks to
X-style DJ Kollectiv i na to staviti link:
http://www.x-style.ch